Sajadian M, Doudi M, Shirmardi A. Isolation and molecular identification of resistant bacteria Pb from soils oil contaminated in area C-branch Masjed Soleiman city in Khuzestan . NCMBJ 2018; 8 (30) :71-78
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1083-fa.html
سجادیان مائده، دودی منیر، شیرمردی عباس. جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های مقاوم به سرب از خاک های آلوده به نفت منطقه سی _ برنج شهرستان مسجدسلیمان استان خوزستان . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (30) :71-78
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1083-fa.html
گروه میکروبیولوژی ، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران. ، Monirdoudi@yahoo.com
چکیده: (6666 مشاهده)
سابقه و هدف: به دلیل شیوع نسبتاً بالای بیماری های ناشی از حضور فلز سرب در خاک های آلوده به نفت مراکز صنعتی، سپس انتقال این فلز به گیاهان و جانوران و در نهایت به انسان و خطرات بالایی برای سلامتی انسان و سایر موجودات زنده ، چنین به نظر می رسد که شناسایی و جداسازی میکروارگانیسم های با مقاومت بالای فلزی و در نهایت حذف زیستی میتواند گام مهمی در روند تکاملی سیستم های پاکسازی خاک های آلوده به سرب مراکز صنعتی محسوب گردد.
مواد و روشها: نمونه گیری از 3 ناحیه از خاک آلوده به نفت منطقه سی برنج مسجدسلیمان انجام شد. برای جداسازی باکتری های مقاوم به سرب از روش رقت در آگار و محیط کشت ΙΙ PHG حاوی غلظت های 5/0، 1، 2، 5/2، 3، 5/3، 4 میلی مول بر لیتر سرب استفاده شد. برای شناسایی باکتری های جذب کننده سرب ابتدا از تست های بیوشیمیایی و سپس روش مولکولی کلنی- PCR استفاده گردید.
یافته ها: در این مطالعه 5 ایزوله باکتریایی مقاوم به سرب جداسازی و شناسایی شد، که در بین آنها باکتری Proteus mirablis strain AOUC-001 بالاترین میزان مقاومت به سرب (4MIC= ) را نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که باکتری های مورد بررسی در این پژوهش قادر به جذب سرب در شرایط آزمایشگاهی بودند و رشد نسبتا مناسبی را در حضور این فلز از خود نشان دادند، بنابراین به نظر می رسد گزینه مناسبی برای حذف زیستی سرب از خاک های آلوده به نفت در آینده باشند. به شرطی که این خاک ها ی آلوده جهت جداسازی این باکتری ها با فیلتره کردن تیمار شوند .
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1397/2/3 | انتشار: 1397/2/3