دوره 4، شماره 14 - ( 1-1393 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 91-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mostafapour M, Ahmady- Abchin S, Saffari M. Isolation and identification of biosurfactant-producing strains from the genus Acinetobacter spp and antibacterial effects of biosurfactant produced on some of the negative and gram-positive bacteria in vitro . NCMBJ 2014; 4 (14) :79-91
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-530-fa.html
مصطفی پور رمی محمد جواد، احمدی اسبچین سلمان، صفری معین. جداسازی و شناسایی سویه تولید کننده بیوسورفکتانت از جنس آسینتوباکتر و بررسی اثرات ضد باکتریایی بیوسورفکتانت تولید شده از آن بر روی برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی در محیط آزمایشگاه . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1393; 4 (14) :79-91

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-530-fa.html


دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران ، javadmostafapur@yahoo.com
چکیده:   (15096 مشاهده)
سابقه و هدف: بیوسورفکتانت‌ها ترکیبات زیستی آمفی‌فیلیک خارج سلولی یا بخشی از غشاء‌های سلولی تولید شده بوسیله انواع میکروارگانیسم ها هستند. هدف از این پژوهش شناسایی یک سویه باکتری از جنس آسینتوباکتر ‌ تولید کننده بیوسورفکتانت بود.  
مواد و روش: در این پژوهش نمونه‌های مختلف از نفت، آب و خاک آلوده به نفت تهیه شدند. فعالیت همولیتیک، فعالیت امولسیفیه کنندگی و اندازه‌گیری کشش سطحی مورد استفاده قرار گرفتند و سویه انتخابی بوسیله تست های بیوشیمیایی شناسایی شدند. همچنین ماهیت بیوسورفکتانت و اثرات ضد باکتریایی نیز برای سویه‌ انتخابی بررسی شد.
یافته‌ها: در این پژوهش 88 سویه باکتریایی جداسازی شدند. از میان آنها24 سویه دارای فعالیت همولیتیک بودند که از میان آنها 12 سویه فعالیت امولسیفیه کنندگی بالای70 درصد داشتند و در نهایت از میان آنها4سویه قادر به رساندن کشش سطحی به کمتر از mN/m40 بودند. براساس تست‌های بیوشیمیایی، یک سویه‌ انتخابی در این پژوهش به عنوان آسینتوباکتر 88 شناسایی و انتخاب شد. نتایج بررسی ماهیت بیوسورفکتانت با کروماتوگرافی لایه نازک مشخص گردید، از نوع گلیکولیپیدی بود. همچنین بیوسورفکتانت‌ تولیدی سویه‌ انتخابی دارای فعالیت ضد باکتریایی بر علیه شش باکتری عفونت‌زا بودند. حساس‌ترین باکتری نسبت به تاثیر عصاره بیوسورفکتانت آسینتوباکتر لوفی 88، استافیلوکوکوس اورئوس و مقاوم‌ترین باکتری نسبت به این عصاره؛ پروتئوس میرابیلیس می‌باشد. نتایج MIC , MBC نشان داد که MIC عصاره در رقت 63 و MBC عصاره در رقت 125 میلی گرم بر میلی لیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس و سودوموناس آئروزینوزا بیشترین اثرداشت.  
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان گفت که این باکتری‌ دارای پتانسیل فراوانی برای کاربرد‌های بیوتکنولوژی و زیست محیطی می باشند. 
متن کامل [PDF 684 kb]   (5764 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1393/5/2 | پذیرش: 1393/5/2 | انتشار: 1393/5/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb